Mistä syntyy toiveikas tulevaisuus?

Ilmastokriisi, koronakriisi, finanssikriisi…Yhteinen tulevaisuushorisonttimme täyttyy helposti tummista pilvistä. Uhkiin on tärkeää varautua, mutta niiden vangiksi jääminen voi lamaannuttaa. Tulevaisuutta kohtaan tarvitaan myös toivoa. Toisinaan myönteistä muutosta voi olla vaikea havaita. Tänä vuonna Tulevaisuuspäivä keskittyy toivoon ja toiveikkuuteen.

Osallistu koko Suomen Tulevaisuuspäivään 4.3.2022 kertomalle meille ja muille, mistä syntyy toiveikas tulevaisuus.

Toivoa ruokkiaksemme olemme avanneet Google Sheetsiin ja Pinterestiin kaikille yhteiset alustat, mihin kaikki Tulevaisuuspäivän viettäjät voivat jakaa tunnistamiaan positiivisia signaaleja eli merkkejä myönteisestä muutoksesta. Google Sheetsiin pääset täältä ja Pinterestiin täältä.

Miten Tulevaisuuspäivään voi osallistua?

Kuka tahansa voi osallistua Tulevaisuuspäivään järjestämällä oman – suuren tai pienen, virallisen tai epävirallisen, sisäisen tai julkisen – Tulevaisuuspäivä-tapahtuman tai osallistumalla muiden järjestämiin tapahtumiin ja somekeskusteluun.

Kerro meille omasta Tulevaisuuspäivä-tapahtumasta somessa ja ajatuksesi käyttämällä aihetunnisteita #Tulevaisuuspäivä ja #toiveikastulevaisuus

Materiaalit-sivulta löydät Tulevaisuuspäivän aiempien vuosien materiaalit, joita voit hyödyntää myös tänä vuonna tulevaisuusajattelusi avartamiseen.

Miksi Tulevaisuuspäivää tarvitaan?

Tulevaisuus ei tule, se tehdään. Jotta voimme tehdä tulevaisuudesta nykyhetkeä paremman, meidän pitää kasvattaa tietoisuuttamme tulevaisuudessa olevista mahdollisuuksista sekä omista mahdollisuuksistamme vaikuttaa sen muotoutumiseen.

Tulevaisuuspäivässä haastetaan suomalaiset yhden päivän ajaksi käymään tulevaisuuskeskusteluja ja pohtimaan, minkälaista tulevaisuutta haluamme tehdä.

Ota yhteyttä: [email protected]

Seuraa meitä Instagramissa @futupaiva

 

Tulevaisuuspäivän järjestämisestä vastaa Tulevaisuuspäivä ry