Osaamiskeskus Koordinaatti: Outouden laakso -dokumentti ja paneelikeskustelu

Osaamiskeskus Koordinaatti: Outouden laakso -dokumentti ja paneelikeskustelu

Osaamiskeskus Koordinaatti haluaa toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi viettämään kanssamme Tulevaisuuspäivää 1.3.2019!
 
Tapahtumassa näemmä kansainvälisesti palkitun ohjaajan Iiris Härmän uunituoreen dokumentin Outouden laaksossa. Näytöksen paneelikeskustelussa pääsemme jakamaan ajatuksia tekoälyn ja nuorisoalan asiantuntijoiden kanssa. Tapahtuman tavoitteena on herättää ajatuksia ja keskustelua siitä, miten tekoäly ja robotiikka tulevat muuttamaan nuoruutta, kasvamista ja kasvatustyötä.
 
Panelisteina mukana ovat yksi elokuvan päähenkilöistä tutkijatohtori Michael Laakasuo (Moralities of Intelligent Machines -tutkimusryhmä, Helsingin yliopisto), Human insight lead Isabella Holm (Reaktor), suunnittelija Mimmi Mäkinen-Kokkonen (Verke) ja  toiminnanjohtaja Meri Seistola (Mediakasvatuskeskus Metka). Paneelin juontajana toimii suunnittelija Sara Peltola osaamiskeskus Koordinaatista.
 
Aika: pe 1.3.2019 klo 14-16, ovet avataan klo 13.30
Paikka: Kino Engel (Sofiankatu 4, Helsinki)
Dokumentin kesto 1h
Paneelikeskustelun kesto 1h, johon sisältyy aikaa yleisökysymyksille
Ovet avataan puoli tuntia ennen näytöstä.
Tapahtuman kielenä on suomi.
 
Ilmoittaudu mukaan heti! Paikkoja on rajoitetusti.
 
Outouden laakso -elokuva tarkastelee valtavaa mullistusta, joka nyt on meneillään. Elokuva lähestyy tekoälyä ja teknologiaa uteliaasti ja ihmetellen, antaen aiheen parissa työskenteleville tutkijoille mahdollisuuden kertoa visioistaan ja näkemyksistään tulevaisuudestamme uuden teknologian kanssa, sekä näyttäen ihmisen ja robotin kohtaamisia.
 
Elokuvassa tapaamme mm. ajatusten kuviksi koodaajan ja näemme miten lapset ja vanhukset kohtaavat ensikerran robotin. Elokuva kysyy, mitä tekoälyn kehitys merkitsee meille ihmisille. Mitä se tarkoittaa ihmisyydelle ja yhteisöille, ja miten se vaikuttaa meidän ihmiskuvaamme? Mitä ovat ne arvot, joista haluamme pitää kiinni?
 
Tapahtuman järjestää osaamiskeskus Koordinaatti yhteistyössä Guerillla Filmsin kanssa.
Lisätietoja valtakunnallisesta Tulevaisuuspäivästä: www.tulevaisuuspaiva.fi