Kutsu tulevaisuusvaltuutetuksi

Tulevaisuuspäivä

Kutsu tulevaisuusvaltuutetuksi

Tulevaisuuspäivä vastavoimaksi näköalattomuudelle – vaikuta verkostoissasi

Maaliskuun 6. päivänä nousee vastavoima pelkopuheen, vaihtoehdottomuuden ja uhkakuvien täyttämälle keskustelulle, kun valtakunnallinen Tulevaisuuspäivä täyttää sosiaalisen median ja tapahtumakalenterit. Kutsumme sinut mukaan vaikuttamaan!

Moni kokee, ettei vaihtoehtoja ole eikä yksittäisen ihmisen valinnoilla ole merkitystä. 

Kolmatta kertaa järjestettävänä Tulevaisuuspäivänä käännämme koko Suomen ajatukset siihen, millaista tulevaisuutta toivomme. Kun näemme mahdollisuuksia, pelot eivät ole innovaatioiden tiellä ja pystymme kuvittelemaan kestäviä vaihtoehtoisia ratkaisuja tulevaisuuteen.

Osallistu Tulevaisuuspäivään: jaa oma utopiasi somessa, herätä keskustelua ja haastaa kaverisi!

 

1) Liity tulevaisuusvaltuutettujen joukkoon

 

Vuoden 2020 Tulevaisuuspäivän teemana on tulevaisuusvalta. Kaikilla on tulevaisuusvaltaa! Tavoitteena on saada ihmiset käyttämään sitä toivomansa tulevaisuuden rakentamiseen. Tulevaisuus ei tule, vaan se tehdään ja sinulla on valta vaikuttaa.

Koko Suomi on kutsuttu virtuaaliseen tulevaisuusvaltuustoon käyttämään tulevaisuusvaltaansa. Liity mukaan valtuustoon käyttämällä #tulevaisuusvaltuutettu-tunnistetta jo ennen tapahtumaa.

 

2) Jaa oma tulevaisuuden utopiasi somessa Tulevaisuuspäivänä ja haasta muita mukaan

Tulevaisuuspäivä haastaa täyttämään sosiaalisen median toivotuista tulevaisuudenkuvista uhkakuvien sijaan. Tavoitteena on 10 000 toivottua tulevaisuuskuvaa. Millaista tulevaisuutta toivot? 

Osallistu haasteeseen jakamalla oma utopiasi. Haasta myös verkostosi mukaan kuvittelemaan ja jakamaan unelmiaan.

Verkkosivuillamme https://tulevaisuuspaiva.fi/materiaalit/  on Utopia-työkalu, jota voi käyttää apuna tulevan kuvittelussa.

 

3) Järjestä oma Tulevaisuuspäivän tapahtuma

Tulevaisuuspäivänä yritykset, yhteisöt, tiimit, koulut tai kaveriporukat voivat järjestää omia tapahtumia Ravintolapäivän tapaan. Tapahtuma voi olla seminaari tai porukan yhteinen tulevaisuusteemainen kahvihetki tai leffailta. 

Voisitko järjestää omalle tiimillesi tai verkostollesi jotain tulevaisuuteen innostavaa 6.3.? Ilmoita tapahtumasi sivujemme Tapahtuma-listaan https://tulevaisuuspaiva.fi/ilmoitatapahtuma/ Sivulta voi myös etsiä kiinnostavia tapahtumia https://tulevaisuuspaiva.fi/category/tapahtumat/

Kiitos, että olet mukana!

 

Tulevaisuuspäivän toteutuksesta vastaa Tulevaisuuspäivä ry: 

Minna Koskelo, Otto Tähkäpää, Annina Antinranta ja Laura Pouru

 

Teemapäivän sponsoreina ovat Turun yliopiston Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Suomen Kuntaliitto, Sitra, FIBRES Online ja Fraktio.  

 

Seuraa Tulevaisuuspäivää somessa:
https://www.facebook.com/Futupaiva  

https://www.instagram.com/futupaiva  

https://twitter.com/Futupaiva 

 

Tulevaisuuspäivän viralliset tunnisteet:

#tulevaisuuspäivä
#tulevaisuusvaltuutettu

#futuresday